Ezt keresed?

Ezt keresed?

Hivatalos nyelv lesz a cigány...(?)

2008.02.26. 08:22 | slamx | Szólj hozzá!

Címkék: cigány

Mint korábban írtam az elmúlt hét a cigány ellenes hangulatkeltés hete volt. Mint mindenkinek, nekem is vannak olyan ismerőseim akik minden kérésem ellenére, ha úgy érzik valamiről tudomást kell szereznem, felvesz a címlistájára. Így sajna kaptam már egy rakás levelet arról, hogy az Ericson ingyen osztogat mobiltelefonokat azoknak akik az adott mailt azonnal továbbküldik, stb...
Jelenleg a "cigányhírek" terjednek a fény sebességével a neten.
A múlt hét termése között volt ez a lánclevél is:

 

"Hogy is van ez Romák?" című; topicban (origo) (??) van állítólag egy cigány honlapból idézett 'szösszenet', amit egy diplomás roma írt.
Íme.
"Én roma vagyok. Főiskolára járok. A következő a véleményem. Hiába lázadnak egyesek a cigányokkal kapcsolatban. Már késő! Hosszú évtizedek alatt kiközösítettek bennünket ebben az országban. Mamár nem akarunk magyarok lenni. Volt idő amikor még azzá szerettünk volna lenni.
Ma már romák akarunk lenni, a saját hazánkban, itt. Mint látható mi sokkal gyorsabban fejlődünk mint a magyarok. Lassan megteremtjük a magunk értelmiségét, és a magunk nyelvét beszéljük. Ebben az országban. Egyre többen vagyunk és egyre többen leszünk. Hosszú távon mi nyerjük meg a versenyt. Néhány évtized, és mi leszünk a többség. Nem fenyegetőzni akarok ezzel, csak megállapítom mint tényt. Eleinte még egymás mellett fogunk élni mi cigányok és magyarok. Lassan érvényt fogunk szerezni annak, hogy a cigány nyelvet is elfogadják hivatalos nyelvnek. Mi nagy család vagyunk, és nagyon nagy a közösségi szellem, az együvé tartozás érzése. Nagy a gyermekáldás. A magyarokról ez nem mondható el. Világos hogy mi fog történni.Lassan és biztosan mindinkább miénk, romáké lesz ez az ország. Mi,vigyázunk majd a magyar kisebbségre. Adunk nekik munkát a saját országunkban. Európa, és a világ olyan követelményeket támaszt ahhoz,hogy magyarország bekerülhessen európába, amelyek megteremtik a feltételeket hozzá, hogy mindez így legyen.Annyi nép eltűnt már a történelem során amikor az adott kor domináns hatalmai ebben érdekeltek voltak.
A magyarokat sem fogja megsiratni senki. Miképpen a magyarok sem siratták meg a besenyőket annak idején. Ez a vita ezen a topicon ebben az értelemben tehát már értelmetlen.Nem csak a jelen, de már jövő is determinált ebben az irányban.Béke veletek"

 

Természetesen nem ez az első "diplomás roma" levél amit olvastam. Azok valóság tartalma és létezése számomra mindig kérdéses volt.
Te is kaptál már ilyet? Ha esetleg meg van még a postafiókodban a levél, küldd már el nekem, hogy feltehessem azt is! Köszi.

A bejegyzés trackback címe:

https://hetikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr13354756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása