Ezt keresed?

Ezt keresed?

Víz kiöntve. DE HOL A GYEREK??!

2008.03.10. 17:14 | slamx | Szólj hozzá!

Címkék: orbán népszavazás vizitdíj

No, ezen is túl vagyunk.
Az "igaz magyar ember" nekitámasztotta árpádsávos zászlóját a szavazófülke oldalának és beikszelt 3 igen. A többségüknek sokkal egyszerűbb volt felfogni a vizitdíj kapcsán azt, hogy az a "népnyúzó kormány" újabb szemétsége, amit el kell törölni, mint racionális érvek mentén pro és kontra érvekkel alátámasztani döntését.
Ne álltassuk magunkat, az átlag magyar nem egy intellektuális lény, aki művelt és olvasott személy...
Az átlag magyarnak valójában jó ha van egy érettségije és nem csak, hogy blogot nem olvas, de, ha rákérdeznek bár nem tudná megmondani mi az, megesküdne, hogy régebben kóstolta már.
Szóval ezen átlagmagyarok millióit küldte a politika szavazófülkék ezreibe, hogy véleményt alkosson valamiről, ami "régebben kóstolt már"...

Szóval miről is szavazott az átlag magyar vasárnap?
Nézzük csak meg a legjobban húsbavágót, a vizitdíjat.

2007 utolsó három hónapjában 24,6 százalékkal esett vissza a felnőttpraxisok forgalma 2006 hasonló időszakához viszonyítva. Nézzük a tovagyűrűző hatásokat! 2007-ben - a teljes évet tekintve, s amennyire lehet, kiszűrve az egyéb intézkedések hatását - 10-12 százalékkal csökkent a járóbeteg-szakrendelések forgalma, a gyógyszerfogyasztás, valamint a táppénzes napok száma. Egyértelműen a kórházi napidíj hatásának tudható be, hogy a múlt év folyamán hónapról hónapra csökkent a hétfőn hazabocsátott betegek száma, a pénteki hazabocsátások száma pedig nőtt. Ennek aligha lehet más oka, mint hogy a betegek egyre kevésbé hajlandóak elfogadni a dátumok szempontjából megmanipulált zárójelentéseket, hiszen a papíron elszámolt plusz három nap 900 forintjukba kerül!
nol.hu/cikk/482160/

...és ez csak a kezdet volt.
A feltehetőleg hazug és korrupt Egészségügyi minisztérium adatai szerint a következő 5 mérhető hatással járt eddig a vizitdíj bevezetése:

Egy évvel a bevezetése után elmondható tehát, hogy sikerült elérni legalább öt, előre is tervezett hatást:

1. A felnőtt-háziorvosi körzetekben negyedével csökkent a megjelentek száma. Azt, hogy ez a vizitdíj hatása, mutatja, hogy a gyermekháziorvosok forgalma gyakorlatilag nem változott (-1,5 százalék).

2. 22 Mrd Ft többletbevétel jutott a szolgáltatóknak. A háziorvosokhoz 9,9 Mrd Ft, a járóbeteg-szakrendelőkhöz 6,3 Mrd Ft, a kórházakhoz 3,0 Mrd Ft került. A fennmaradó kb. 3 Mrd Ft-ot az ügyeletek, a fogászatok, a laborok, a CT-MRI vizsgálatok és a kórházi gondozás kapcsán fizették ki.

3. A csökkenő számú orvos-beteg találkozások miatt 25 Mrd Ft-tal csökkent a gyógyító-megelőző kasszát terhelő igénybevétel, ami sokat segített abban, hogy a megszorítások ellenére is javuljon az ellátás finanszírozása és minősége.

4. A vizitdíj bevezetésével 20-50 százalékkal - átlagosan havi 180 ezer Ft-tal - nőtt 5300 háziorvosi praxis bevétele, miközben a kártyapénzük változatlan maradt. Ez már akár egy-két éves távlatban is elegendő ösztönzést adhat ahhoz, hogy a kórházakban dolgozó, magasan kvalifikált orvosok egy része háziorvosként folytassa pályafutását. Ha csökkenteni akarjuk a magyar egészségügy kórházcentrikusságát - márpedig abban szakmai konszenzus van, hogy ez indokolt lenne -, akkor csak ez az út járható.

5. Bár a vizitdíj önmagában nem szüntetheti meg a hálapénzt, de jelentős lépés annak visszaszorításában. A Tárki 2007. novemberi közvélemény-kutatása szerint a legfontosabb kórházi ellátások terén (szülész, sebész, gyerekorvos, belgyógyász, szemész, pszichiáter) 2003-hoz képest szignifikánsan csökkent a hálapénzt adók aránya.


Amikor az átlagmagar polgár igazságérzetének engedve beikszelte azt a 3 igent, ezekre valójában nemet mondott.
Már pedig a fent említett hatások nem pótolhatók azzal, ha Orbán Viktor évente talál a farzsebében 60 milliárdot és nagylelkűen mindig bedobja a közösbe!

Kevesen fogták fel, hogy ez a népszavazás pusztán egy játék volt. Erőpróba. Egy kísérleti robbantás. Bejött, így felkészülhetünk arra, hogy 2010-ig még népszavazunk egy párat.
Reméljük legközelebb a garantált jóidőről!
Azzal legalább csak a vizet öntjük majd ki, nem a gyereket is!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr49374592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása