Ezt keresed?

Ezt keresed?

Heti Komment

A hét eseményei kommentezve...

Cuccok

web stats

Ezt keresed?

Licenc

Creative Commons Licenc

3 milliárd az államkasszából egy Fidesz felmérésre?

2008.08.15. 16:50 | slamx | 2 komment

Címkék: fidesz népszavazás

"Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó, üzleti alapon működő több biztosítós egészségbiztosítást?"

Ez a kérdés nyomtatott formában nagyjából 3 milliárd forintunkba kerül. Egy népszavazási kezdeményezés ami rég okafogyottá vált, de a fogaskerekek hajtóerő hijján is tovább pörögnek. Talán az Alkotmány Bíróság megállítja a magától gördülő szerelvényt, (Egy újabb dolog amit a "vasutasoknak" köszönhetünk. Köszi.) de ez még bizonytalan. Ha Ők nem teszik meg, Sólyom még a sinek elé állhatna, de őszintén megvallva kétlem, hogy megtenné.

A Fidesz pedig - bár általában mindig kikel (sok esetben joggal) az állam pazarló gazdálkodása ellen - de most hallgat. Pedig nem olyan régen még a kormányt szapulta és számokkal dobálózott:

"A 22 pénztárat 440 millióból hozták létre, 530 milliót költöttek a modell népszerűsítésére. Horváth Zsolt, a Fidesz szakpolitikusa szerint, ha a 2010-ig szóló szerződésre hivatkozva a pénztárvezetők ragaszkodnak a bérükhöz, akkor mintegy ötszázmillió forintot kell kifizetni nekik." Szerepel a Fidesz honlapján egy Magyar Hírlap cikkre hivatkozva.

Számoljunk csak! A kormány "kidobott" az ablakon 440+530+(mondjuk)500 millió forintot (...ha mélyebben a megkapirgáljuk a témát kiderül, hogy ez az összeg a Fidesz aktív közreműködése mellett lett "ablakon kidobott" pénz!). Ez összesen 1,5 milliárd. Ebből a 1,5 milliárból a Fidesznek semmi haszna nem származott. Meg is mondta a magáét!

Most viszont 3 milliárd a tét és a Fidesz hallgat. Nem érdeke megállítani egy értelmetlen népszavazást, hisz hosszú évek múltán végre egyszer ők is állami pénzből végezhetnek egy felmérést! Felmérhetik milyen mértékben tudják mozgósítani a szavazóbázisukat. Kissé sarkítva a dolgot a kormány pénzel egy ellenzéki kutatást, aminek egyetlen célja van, tökéletesíteni a szavazásokra kidolgozott rendszert, hogy 2010-ben minnél fölényesebb gyözelemmel vehessék át a kormányzást.

...hogy mindez elképzelhetetlen? Magyarországon nem.;)

A bejegyzés trackback címe:

https://hetikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr58617584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marosy 2008.08.15. 23:57:08

Na, és?! Majd élvezettel fogom behúzni újra az ikszet.

Elkúrtátok! Hazudtok reggel, éjjel és este. Nem csináltatok semmit négy évig, semmit!

Nyasgm.

slamx 2008.08.16. 02:28:27

Kedves Nyasgm!
Huzogasd nyugodtan az ixeidet én nem fogok ellene tenni semmit sem.;)
Tényleg ciki, hogy egyelőre nincs jobb kitalálva a demokráciánál.:(
Jó az, hogy lehet szavazni, de így viszont minden idióta ixelgethet...
Churchill-nek volt igaza:
"A demokrácia elleni legjobb érv: 5 perc beszélgetés egy átlag szavazóval."
(...vagy csetelés.;))

süti beállítások módosítása